Fängelset Bella Vista, Medellin

Idag onsdag besökte vi fängelset – ett beryktat fängelse där bl a Pablo Escobar suttit fängslad.

Det var här Oscar Osorio, som skrivit boken ” Undret bakom murarna” började sitt arbete som fängelsemissionär och som idag omfattar arbete på 106 anstalter i Colombia!

Efter 2 långa procedurer med pass, fotografering, skanning, visitation och fingeravtryck var så alla ”Suecos” äntligen på plats i fängelsekyrkan.

Där fick vi vara med på gudstjänst där Paul Nilsson och jag Bengt Albertson fick förmånen att döpa 8 internet till Kristus! En stark upplevelse.

Inte nog med detta. Vi fick även besöka avdelning 4 med 400 fångar. Avdelningen är byggd som ett ”fort” med en stor rektangulär innergård. På innergården håller en ganska stor grupp av fångar gudstjänst 2 gånger om dagen i ”kyrkan utan väggar”. En liten oansenlig talarstol utgör ” byggnaden”.

Men det var ganska många i ringen kring talarstolen och i slutet av denna samling böjde alla som lyssnat sina knän inför alla andra fångar och blev välsignade genom handpåläggning. Ännu en stark upplevelse och ett stort mod från fångarna,

Till Bella Bista är vi bara välkomna helt utan några tillhörigheter, förutom kläderna vi bär, så från detta besök finns det inga bilder att visa.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *