Fotbollsskolor i Bogota

Efter en god natts sömn mötte vi flera hundra barn och ungdomar i en fattig stadsdel i södra Bogota. Ankarstiftelsen har arbetat med att skapa fotbollsskolor för att hjälpa barnen ut från droger och kriminella gäng. En dag full av känslor – otrolig glädje när man ser hur bra arbetet fungerar blandat med stor sorg när man ser och förstår missbruket och problemen.  Vi fick inte gå själva utan bara i grupp. 

En av ledarna är Noreby Osorio som berättade om sitt liv. Hans föräldrar mördades när han var 12 och han hamnade i ett gäng. Hans livsuppgift blev att hämnas sina föräldrar och han blev en ledare för en paramilitär gren. Han hamnade till slut sex gånger i fängelse och den sista gången blev han dömd till 59 års fängelse för två mord. Några år in i fängelsestraffet mötte han kristna inne på fängelset och sex år in började han läsa bibeln och blev  kristen. Han blev helt förvandlad och bara tre år senare blev han frisläppt – för sexton år sen. Nu har han sedan dess arbetat med fotbollsskolor och att hjälpa utsatta barn så att de inte hamnar i drogmissbruk och gäng. Man kunde inte lyssna på hans berättelse utan att bli berörd, vare sig vi eller tolkarna.

En mamma som kom ut från huset som ligger på andra sidan gatan med två av sina barn. Hon var så otroligt glad och tacksam för Ankarstiftelsen och fotbollsskolan som vi besökte. Hon berättade att sedan hennes barn hade börjat fotbollsskolan har de studerat bättre och hållit sig borta från drogerna. När man ser barnen och åldern på dem så är det så svårt att ta in att de håller på med droger redan nu. Mamman längst till höger och barnen längst till vänster.

Autografskrivning

Fotbollsplanen bestod av både gräs, grus, plast och glas

Barnens lekplats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *