Pedregal – fängelse för både män och kvinnor

Besök nr 3 gjorde vi på fängelset Pedregal. Ett stort fängelse med högsta säkerhetsklass, Här sitter c:a 5 000 människor med olika bakgrunder och brott.

Här fick vi öva vårt tålamod, lämna ifrån oss allt, precis allt ,förutom våra kläder. Vi blev alla ”tatuerade” med 3 rejäla stämplar på armen, fick ställa upp oss i ordning efter den lista jag skickat tidigare ett antal gånger, visa passet samt göra ett antal fingeravtryck. Efter tålmodig väntan och alla säkerhetskontroller kom vi dock till slut in.

Där fick vi lyssna till ett antal gripande livsberättelser av både yngre och äldre. Inte minst kvinnorna gav flera goda berättelser om vad tron och hjälpen de får av fängelsemissionen betyder för dem. Mitt i sin instängdhet och besvärliga situation utstrålade de glädje och hopp. Givetvis kunde vi inte ta några bilder där men en gruppbild vid ingången skickar jag med.

Någonstans i bakgrunden finns ingången

Tacksamma för att vi inte hamnat i samma sits som dessa medmänniskor vände vi hem till vårt trygga hotell i den ”finare” stadsdelen av Medellin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *