Cienaga, Buena Vista och Nueva Venezia.

Söndagens utflykt gick söderut i riktning mot de andra kuststäderna Baranquilla och Cartagena. Vi stannade dock i Cienaga efter en knapp timmes bussfärd. Där öppnar sig en 570 km2 stor insjö liknande ett mangroveträsk.

Båtarna redo för avfärd


Nu gör vi en lugn färd där fisken oavbrutet hoppar över ytan, ett synnerligen rikt fågelliv och efter ett par timmar kommer vi fram till en av de märkligaste platser jag hittills har besökt.

Folket här lever av fiske och deras båtar är urholkade stammar utan motorer. De tar sig fram med hjälp av en stake som de sätter i botten, sjön är som mest knappt 2 meter djup, samtidigt som de går i båten för att komma någon stans.

Vi hade dock både motor, kapten och tak.

Första boendet heter Buena Vista och alla hus är byggda på pålar! Det finns inget annat sätt att förflytta sig på än med båt/kanot. Här finns det 80 hus av detta slag.

Så är vi då framme i Nueva Venezia! Här finns det 500 hus som också alla står på pålar. Nueva Venezia skapades för 80 år sedan.

Efter besök hos handlaren och deras hem återvände vi till den Colombianska civilisationen igen. En del tröttare än andra men väl omhänderagna av starka kvinnor enligt fotografen.

En omtumlande dag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *