Invigning!

Vilken upplevelse! Det är många känslor och tankar som kommer när man möter den färdiga skolan och en stor fest. För två veckor sedan var det en skev och inte så rak grund där det nu står en 3-salsskola. Där 75 barn får möjligheten att gå i skola, att ta steget ut ur fattigdom och skapa en bättre framtid för sig själva och hela landet. 75 barn i år, 75 nya barn nästa år, 75 barn… Barn som annars aldrig hade fått gå i skola utan varit dömda till ett liv i slummen och samma historia som upprepar sig igen som för deras föräldrar. 

Vi blev bjudna på en fantastisk invigning med uppträden, dans, tal och lek. Det blev stora jubel när vi klippte banden och i samband med all tacksamhet. Med allra störst jubel blev det när vi gav barnen de leksaker vi köpt för insamlade pengarna – fotbollar, volleybollar, strandtennis och rockringar. 

”Vi är jättetacksamma för att tre nya klassrum på skolan står klara idag. För ett par månader sedan var det bara en dröm.”

”Mitt namn är Bengt och jag är jätteglad för att få vara här igen och inviga den tredje skolan här i Bonda. Sköt nu om skolan och se till att ni håller den i skick och håller rent på skolgården, så att den fortsätter vara lika ren som den är nu.”

Glädje!

Gänget som byggt skolan

Skolbarn som fått en egen skolväska (alla som började i den nya skolbyggnaden) med skrivböcker, pennor, suddgummin, räkneböcker etc. Den statliga skolan ger bara barnen en penna och en pennvässare. 

Skolbarn som fått fika (alla barn på hela skolan i alla skolbyggnader i området)

Lek!

/Fredrik

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *