Mundo Amazonico & La Aljaba

Lördagen ägnade vi 3 åt ett besök på Mundo Amazonico, en naturpark som skapats av Rafael & Malena som vi känt under några år. Här kan man vandra olika rutter och få berättat om hur indianerna använder växterna som medicin, deras kultur, deras mat och frukter. Vandringen avslutade vi med en god lunch ”Patarascha” en fiskrätt inbakad i blad tillagad över öppen eld – en specialitet i Amazonas.

Vacker svamp på dött trä.
Färgrika växter…
…i olika storlekar och former.
Blommor som samlar regnvatten som både människor och djur kan dricka.
Fjärilen väntade på oss i restaurangen.
Guiden berättar om frukten Araza som enbart finns i Amazonas.
Rosita och vi andra lät oss väl smaka. Frukten används till ”jugos” mycket gott!
På hemvägen åkte vi TucTuc som fick soppatorsk mitt i den mest olämpliga platsen. Chauffören löste detta genom att stoppa en annan TucTuc, tömma en 1/2-liters vattenflaska, slanga bensin från kompisen och fylla på i sin egen tank. Och vips kunde vi åka vidare.

Efter en kort vilopaus drog vi vidare till La Aljaba, en skola med daginternat där Ankarstiftelsen byggt sammanlagt 5 byggnader.

En mycket väl fungerande verksamhet. Vi träffade deras nya föreståndare, Michael, som nyss anlänt från Memphis. Han är här med sin familj, 5 barn, och har en tydlig kallelse och vision för arbetet.

Vi åkte TucTuc dit, men den första hittade inte till adressen. Så vi gick till gathörnet och haffade en annan. Och vad tror ni? Samma TucTuc som hade fått soppatorsk kom och han hittade. Dessutom hade han en reservflaska med bensin sittande bredvid styret.

Tillbaka fick vi skjuts av Michael i deras egen TucTuc, helt utan några incidenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *