Besök på två skolor och slutförande av vår skola

Skolan Bella Vista

Ankarstiftelsen byggde en 2-salsskola i februari i år. Barnen går i treskift för att det finns så många barn i byn. Bella Vista betyder vacker utsikt, men utsikten är allt annat än vacker. En fattig by.

En häck av kaktus

Det går 224 barn på morgonen, 198 barn på eftermiddagen och 105 barn och vuxna på kvällen. Det första läraren sa när vi kom var att skolan som byggdes i februari fungerar till 100%. 

Barnen är omedelbart framme hos oss och leker och pratar. Det är en fantastisk känsla att gå in genom porten och mötas av allt liv. 

Escuela de Albertson i Buenos Aires

Ännu en skola med fattiga barn. Om inte skolan skulle funnits hade barnen inte gått skolan. Denna skola är den femte bästa skolan i området kring Santa Marta. Mycket bra rektor och mycket engagerade lärare gör skolan så bra och alla barn klarar varje årskurs så att ingen behöver gå om. Det går 350 barn går i skolan. 20% av barnen kommer från gatan precis utanför skolan. Resten kommer från andra områden runtomkring. Personalen och rektorn har byggt vidare och underhållit skolan bra. De har stoppat in undertak och luftkonditionering i skolan. Rektorn heter José och han sprider drivet runt omkring sig. 

Tinto

Tinto är kaffe med mjölk och ca 50% socker. Det är många venezuelaner som är här och jobbar med att sälja saker som t ex tinto på stranden. En tinto kostar 500 pesos ~ 1,50 kr. De tjänar tillräckligt mycket på den försäljningen att de kan spara ihop pengar och skicka tillbaka till sina familjer i Venezuela. Det ger lite perspektiv på hur fattigt det är i Venezuela. 

/Fredrik

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *