Kostnaderna och insamlingen

När man reser med Ankarstiftelsen betalar man allt själv. Vi själva står för resan hit, alla lokala resor (förutom bussresan mellan hotellet och byggplatsen), hotell, mat, arbetskläder, en del verktyg hemifrån etc. 

De enda på vår resa som får pengar via organisationen är de tre colombianer som är med och arbetar. German är huvudansvarig och den som ser till att skolbyggena har material framme i tid. John och hans son Junior är byggare. De reser runt till de olika skolbyggena och hjälper till med tynga lyft, kapning, murning etc. German bor i Santa Marta där vi är. John & Junior sover i hängmattor i skolan.

John och Linus

German och jag

Junior i vårt lunchrum

Skolan är sponsrad av Wikells Byggberäkningar. 👍

Det innebär att pengarna som ni har varit med och gett går direkt till de som behöver det. Inga mellanhänder eller någon stor administration ska ha del av pengarna. På fredag har vi invigning av skolan. Då kommer jag ta bilder som visar hur våra insamlade pengar används och reaktionerna hos barn och personal. De pengar som blir över ger jag vidare till nästa resa som innehåller två skolbyggen i januari och februari nästa år. Fantastiskt mycket tack för era gåvor.

Idag har vi satt alla plåtar, nästan färdigställt gavlarna, ljudisolerat mellan klassrummen och målat klart förutom lite småsaker.

150 meter från vårt hotell ligger ett leguanreservat

/Fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *