Dagen är kommen….

Så är vi då på plats i Bonda för invigning av den 4:e AS-skolan.

Här möts vi av 3 nya salar med klinker på golven, klinkersockel, nya stolar och bänkar. Whiteboardtavlan är också på plats.

På skolgården är det fullriggat för invigningen med finklädda barn, lärare och rektorn Cilson.

Dagen till ära var även borgmästaren Martinez med, och i hans följe en mängd fotografer. Det lär väl bli något i lokaltidningen med tanke på PR inför stundande borgmästarval. Hur som helst, Martinez och jag hade förmånen att inviga den första AS-skolan i Bonda 2015, och nu fick vi tillsammans inviga skola nr 4! Myndigheternas tacksamhet för vårt arbete i Bonda går inte att ta miste på.

Martinez håller sitt tacktal….
En skolflicka håller sitt tal på engelska….

Och rektor Cilson himself…

Skolans sponsor, familjen Åkesson, hade hedersplatsen och såväl Patrik som Hilma höll jättefina tal med hälsningar till barnen och lärarna. Efter talen var det dags för bandklippning vid alla 3 salarna och den nyrenoverade toaletten.

Hilma klipper det första bandet tillsammans med borgmästaren…
Det gick ju som en dans…
Sedan fick mamma Anna klippa bandet till toaletterna….
Inga problem där heller.

Eftersom klippningen gick som en dans var det tid för barnens dansuppvisningar – ett nästan obligatoriskt inslag vid alla skolinvigningar.

Pappa Patrik med rektorn Cilson som tar emot uteleksaker som invigningsgåva.

Efter allt detta delade vi ut 400 fikapåsar till alla barn på hela skolan i sina respektive klassrum.

”Fika” i ett av de nya klassrummen.

Till sist mötte jag en pappa som har ett av sina barn i skolan vi byggde 2015. Han kunde inte nog tacka för vad vårt engagemang för Bonda har betytt. Att möta en förälder spontant med så stor tacksamhet går inte att beskriva. Bara att med stor ödmjukhet och tacksamhet ta emot det han sa. Vi alla lämnade Bonda med ett större hjärta för Colombia än vad vi hade när vi kom dit.

Dagen avslutades med besök på 2 andra skolor byggda 2017 & 2018. Skolor i fullt bruk med väl fungerande undervisning.

Med dessa 3, Bonda, Buenos Aires ocj Bellavista har nästan 700 nya barn fått mäjlighet till utbildning – enbart i de skolor AS byggt! Riktigt skönt att ta till sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *