Gröna sidan!

Detta är namnet på fotbollsskolorna som drivs av CCC & AS i Medellin & Bogota.

Vi har besökt 2 projekt, Popular 1 & Santo Domingo. Popular 1 ligger mitt emellan 2 rivaliserande gäng som fortfarande söker efter unga pojkar & flickor att rekrytera till sin verksamhet.

Här ser vi Andres, 29 år, som har en svår bakgrund. Han hamnade tidigt i kriminella kretsar, sysslade med droger och rån m m och har även suttit i fängelse. Vid ett tillfälle blev han svårt knivskuren i benet och kröp över berget till andra sidan för att rädda sitt liv.

Men så kom han i kontakt med Gröna Sidan och med hjälp av ledarna där fick han ordning på sitt liv. Och med egna ord uttryckte han sig så här inför hela gruppen: ”Jag lärde också känna Guds väg”. Efteråt i ett enskilt samtal med honom fortsatte han: ”Jag är en helt ny människa sedan jag tog emot Jesus i mitt liv”. I dag är han en högst respekterad tränare inom Gröna Sidan.

En annan dag besökte vi Santo Domingo, så där en timmes bussresa från hotellet. Som synes färdades Amanda på sitt sätt medan vi andra åkte buss.

Väl framme fick hela gruppen rusa in på planen medan ungdomarna bildade mur med fin välkomstskylt. Ett varmt och roligt välkomnande.

För 5 år sedan hade det varit omöjligt för en grupp svenskar att besöka området. Men dels tack vare fotbollsskolan är det lugnare nu och endast sporadiska bråk sker mellan gängen.

Efter ett par svettiga fotbollsmatcher var det dags för samling på planen. Alexis, en av tränarna, hade sin 3-årige son med som visste hur en STOR fotbollsspelare poserar med bollen….

Vi fick därefter besöka ett hem där en av pojkarna i fotbollsskolan bor.

Vilket hus?

Jo detta där Alexis tittar ut genom dörren. Är detta ett hus egentligen, 24 m2 där det bor 6 personer? Här ryms ”kök”, ”toalett”, sängar och en hel del annat. Familjen har bott i detta hus i 10 år! Mamman arbetar med någon form av hantverk medan pappan arbetar i ”återvinningsbranschen” d v s han rotar i soporna på gatorna och sorterar fram plåt, plast, kartong, glas och annat som han säljer vidare till någon uppköpare.

Sista bilden blir en interiörbild. Fundering: Har VI över huvud taget NÅGOT att gnälla över?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *